香港角色扮演遊戲同好會

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1645|回復: 3

費斯林傳奇 - Mission 684 (31/12/2016 - 2/1/2017)

1萬

3萬

TDH GM

God of Excel

Mission 684MM - 坑
DM : MM
Level : 1-3
人數 :  3+
時間 : 2017年1月2日(星期一)下午2:00 - 6:30
地點 : 登打士街36號恆威商業中心9樓AnyMomentCafe
Game Time : 尼斯曆436年6月1日
Game Place : 加蘭斯城
難度: 3 (All types)

故事 :
一切既故事, 起初都是由一些少事情開始.
但往後就越來越大.
現在, 就由一個小事情說起.

詩人說道:
(你當半獸人版本既 18CHA 賢賢起你面前講故仔咁就得)

世上有三坑, 能坑天下事~
坑人, 坑怪, 坑冒險者~

正所謂精靈佬一句話呃你起碼十年八年,
我堂堂一個半獸人詩人, 唔通呃你一年半載咩.
佢地就口口聲聲話人生有好多個十年,
我呃多過你半個月, 我過得到你, 我都過唔到自己果關啦~

聞說, 城西約兩日半既地方, 有一條村,
有人好似曾經食過下夜JOKE 既人
聽D神棍講, 起離村遠遠地既地方起左間大少少既豪宅.
點知一係唔發市,發市就勁過頭過幾年.
你估唔估到發生左咩事呀~

X ! 講 "口的" D~
其實本身大家都唔知發生D 乜野事.
不過村裡面唔覺唔覺咁,唔見左條8CHA麻乜小賢佬好耐.
D 村姑冇比人調戲太耐唔習慣性, 先至有人去探下小賢佬.
點知, 一係唔去探, 一探就出事.
所謂一次生, 兩次熟, 三條佬就大結局.
SORRY, 慣左口TIN.
所謂一次生, 兩次熟, 有女去就大結局.
...
SORRY, 講左心底話TIN.
講到邊話,
呀, 係係係, 話說最後 D 村民最後見D冒險者冇再返黎,
D村民只好再派個人去睇多一次啦.

吓? 乜野冒險者, 我冇講過咩?
乜你咁冇記性嫁, 真係冇用.
查實係咁既. 簡單D 咁講多次.
冇佬, 搵佬; 冇佬, 有怪; 有怪, 搵人; 冇人 搵人; 結果冇佬冇怪冇人.
哈, 就係咁簡單.

吓? 又唔明, 又冇記性, 算, 亞邊個邊個五月, 你黎同佢地講.
我去柯個尿先~
回復

1萬

傳說冒險者

玩家名字: Kenneth Wan
角色名字: 麥斯.安珀 (Max Amber)
等級及職業: Cleric/Lv3
參加/確定出席之遊戲編號: Mission 684MM - 坑
上一次遊戲結束之時間和地點: 435.5.4   加蘭斯城
回復

1萬

3萬

TDH GM

God of Excel

玩家名字: Kenneth
角色名字: 宇治瓦萊特
等級及職業: Barbarian 1
參加/確定出席之遊戲編號: 684MM
上一次遊戲結束之時間和地點: 435年6月2日加蘭斯城
回復

TDH GM

玩家名字: Petersin
角色名字: 羅斯
等級及職業: Rogue 1
參加/確定出席之遊戲編號: 684MM
上一次遊戲結束之時間和地點: New (http://mail.trpg.org.hk/forum/fo ... age%3D1&page=10)
回復